Saturday, September 17, 2011

Copie restaurată și difuzată în premieră a "The loves of pharaoh" (Ernst Lubistch, 1922). Stream live mijlocit de "Cinema, pas cu pas"

Premiera germană a variantei restaurate a filmului "The loves of pharaoh" (1922, Ernst Lubitsch) are loc în această seară (!) la Neues Museum din Berlin. Ora de începere: 22:00. Ofer toate aceste detalii de factură organizatorică, deoarece dacă vă grăbiți, veți putea vedea în direct, în stream-online, pe site-ul arte.tv, festivitatea (inclusiv pelicula). Alternativ, "Cinema, pas cu pas" vă oferă acest stream direct pe blog - îl găsiți mai jos, la finalul postării.
 
Orchestrația live va fi asigurată de orchestra WDR, banda sonoră fiind cea originală, semnată de Eduard Künnecke. Dirijorul orchestrei este Frank Strobel.



Considerat pierdut timp de aproape 80 de ani, filmul a fost recent redescoperit și, ulterior, restaurat. Pentru aceia din noi care asociem numele lui Lubitsch cu comediile muzicale și satirele sociale (despre care am scris în altă postare pe "Cinema, pas cu pas", aici), noul film ne va aduce cu picioarele pe pământ și, cine știe, poate chiar ne va șoca. Este o fațetă relativ puțin cunoscută a regizorului neamț, care a realizat, între altele și acest grandios episod epic, rupt parcă din școala clasică de film, în care nume arhi-cunoscute ale ecranului, care nu mai au nevoie de nicio prezentare (Emil Jannings, Paul Wegener) se amestecă într-un mod magnific cu mulțimi grandioase de figuranți, totul pentru a recrea cât mai fidel ceea ce se consideră a fi fost realitatea vieții de zi cu zi în Egiptul Antic.


Cronologic, este ultimul film realizat de Lubitsch înainte de plecarea acestuia la Hollywood și integrarea ulterioară a acestuia în sistemul clasic de producție de la Hollywood. După cum spuneam mai înainte, filmul a fost considerat pierdut multă vreme, însă punerea laolaltă a unor copii găsite recent în SUA și Rusia, au permis reconstituirea aproape integrală a peliculei.

Așadar, un prilej de bucurie pentru toși iubitorii filmului, în general, și ai celui mut, în mod deosebit.Vizionare plăcută!





STREAM LIVE !!





Galerie foto (drepturile de autor aparțin Alpha-Omega Digital/ZDF):







0 comentarii: